بانوی کارآفرین میبدی هنر هزار ساله را زنده کرد
خانم فاطمه شریفزاده، یکی از کارآفرینان نمونه برتر استان یزد است. وی با اشاره به اینکه پدرش زیلوباف است و حدود پنج الی شش سالگی زیلوبافی را یاد گرفته و در این رشته فعالیت دارندو در خصوص شروع به کار خود تصریح کرد: بنده و همسرم حدود شش الی هفت سال کار سفال و سرامیک را انجام میدادیم و به خاطر مشکلات فروش، چون در محدودهی کارگاههای سفال و سرامیک نبودیم، به فکر این افتادیم تا رشته هنری خود را تغییر دهیم.
شریفزاده بابیان اینکه در آن زمان فروشگاهی در کاروانسرای شاهعباسی میبد راهاندازی کرده بودیم و طبق برآوردی که شد، نتیجه گرفتیم که وارد رشته نساجی شده و هنر کاربافی را دوباره احیا کنیم، اظهار داشت: در ابتدا داری در خانه مادری خود بر پا کردیم و شروع به بافت انواع پارچههای مختلف و رنگین کردیم که بهتناسب بازار،هرروز بر تعداد بافندگان خود افزودیم و پارچههای با تراکم کم و تراکم زیاد بافت زدیم.
این بانوی کارآفرین میبدی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ نفر را در خصوص این هنر آموزش دادیم که هماکنون ۳۵۰ نفر بافنده فعال داریم، اذعان داشت: سالی که گذشت من به کمک شرکت تعاونی در شهرستان منوجان استان کرمان برای آموزش این هنر سنتی زیبا به این شهرستان رفتم و در حدود ۵۰ نفر را آموزش دادم و اشتغال خانگی برایشان فراهم نمودم.
این بانوی کارآفرین میبدی بزرگترین مشکل که در این راستا را نداشتن بودجهی کافی برای ایجاد و احداث کارگاه ثابت و مستقل و نوسان قیمت مواد اولیهی موردنیاز دانست و یادآور شد: حمایت از تولید ایرانی در صورت تداوم داشتن، پایدار خواهد ماند و بازارپسند و چیزی که نیاز مردم باشد را ما بتوانیم تولیدی در سطح عالی و باکیفیت داشته باشیم.
شریفزاده با اشاره به اینکه برای معرفی دستبافتهای خود در اکثر نقاط ایران در قالب نمایشگاههای بینالمللی و خصوصی شرکت نمودم و کار را معرفی کردم و مردم سرزمینم را با این بافته آشنا نمودم، خاطرنشان کرد: مشتریان عمدهای را از درون همین نمایشگاهها به سمت بافتهایمان سوق دادیم؛ اوایل چون دستبافتها را نمیشناختند، فروش بسیار سخت بود؛ اما کمکم با خرید و استفاده کردن به مزیتهای کار پی برده و به تعداد خریداران اضافه شد و این روند همچنان ادامه دارد.