موسس علی بابا ؛ رکورد دار اخراج

مجید حسینی‌نژاد کلکسیونی از شکست‌ها است. او را همین شکست‌ها به جلو رانده تا با ۳۰ میلیون تومان سرمایه شرکت علی بابا را شروع کند و اکنون هدفش فروش ۱۰۰ میلیارد تومان در روز باشد! او اکنون سهم ۵۰ درصدی از بازار فروش آنلاین بلیت را دارد و برای بیش از ۲۱۵ نفر ایجاد اشتغال کرده است.

رکورددار اخراج

 سال ۸۵ از کار لوازم‌یدکی اخراج شد چرا که با توجه به نتایج درخشان، توقع رشد و پیشرفت داشت و سازمان با درآمد بالای او مخالف بود بنابراین مجبور شد کار را رها کند.

در یکی از کارهایی که اخراج شد، خیلی پرتوقع بود و آزادی زیادی در محیط کار می‌خواست تا ایده‌های خودش را پیاده کنم. سال ۸۱ در سازمانی کار می‌کرد که به ساعت رفت‌وآمد پایبند نبودآنها هم بعد از یک ماه عذرش را خواسته بودند.

شکست همه شراکت ها

 بین سال‌های ۸۳ تا ۸۴ هم به واسطه حضور برادرش در چین، یک سال کار بازرگانی با کشور چین انجام داد. انواع و اقسام کالاها را از لوازم پزشکی و کاغذ گرفته تا لوازم آرایش وارد ‌کرد. اما بعد از مدتی این کار هم شکست خورد و بخشی از سرمایه‌‌ای را که در کار لوازم‌یدکی به‌دست‌آورده بود، از دست داد.

یکی، دو ماه هم کائوچو طبیعی وارد می‌کرد. اما واردات لوازم مهندسی نیز سود زیادی نصیبش کرد. و بین سال‌های ۸۵ تا ۹۰ کار بازرگانی بسیار پردرآمدی را تجربه کرد. این کار هم بعد از سال ۸۹ و ۹۰ به‌خاطر تحریم‌ها با مشکل مواجه شدم.

کارهای زیاد دیگری هم راه‌اندازی کرد. راه‌اندازی مطب لیزر پوست و مو و زیبایی، کارگاه تولید نایلون، شرکت مشاوره پتروشیمی و نفت، شرکت بازرگانی، شرکت ساخت‌و‌ساز و همچنین راه‌اندازی آژانس هواپیمایی علی‌بابا از جمله کارهایی بود که انجام داد. البته همه این کارها را به‌صورت شراکتی و هر کدام را با یک نفر انجام داده بود.

همه کارهای شراکتی سال ۹۰ شکست خورد. علی‌بابا هم به‌عنوان یک آژانس هواپیمایی شکست خورد؛ با هشت کارمند شروع کرد و به روزی افتاد که فقط دو کارمند داشت.

ایده سایت علی بابا چگونه شکل گرفت؟

سال ۸۹ با دوستش (نیما قاضی) به ایلام رفت و خانم و دخترش به مالزی سفر کردند. آن زمان سفر آن‌ها چند میلیون تومان شد. اما هزینه سفر مجید شد ۱۲۰ هزار تومان! با خودش فکر کرده بود اگر قیمت این دو سفر یکی بود، مثلا قیمت هر دو، ۳ میلیون تومان بود، مردم کدام مقصد را انتخاب می‌کردند؟ احتمالا مالزی شاید چون نمی‌دانستند چه امکانات و زیبایی‌هایی در ایلام در انتظارشان است. به همین دلیل به این فکر افتاد که آژانسی را تاسیس کند تا گردشگری را در ایران توسعه دهد و هر کسی تجربه شایسته ای از سفر داشته باشد و بداند که می‌تواند چنین تجربه‌ای داشته باشد.

خاطره ای که حسینی نژاد را به تاسیس علی بابا ترغیب کرد

او داستان را اینگونه تعریف می کند: روزی در آژانس نشسته بودم که فردی وارد شد و بلیت تهران – مشهد می‌خواست؛ تهران – مشهد روزی ۵۰ پرواز دارد. سود یک بلیت داخلی بین ۵ تا ۷ هزار تومان است و یک بلیت خارجی بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان. برای هر کدام هم تنها ۱۵ دقیقه باید زمان بگذارید. بچه‌هایی که با ما کار می‌کردند، جواب درست و حسابی به او نمی‌دادند و داشتند او را از سر باز می‌کردند.

 حتی مسافر گفت چون من پرواز داخلی می‌خواهم، کار من را به اصطلاح راه نمی‌اندازی و کارمند هم منطقی گفت که بله، چون سود کم‌تری دارد. من نیازی را دیدم که راهکارش در جامعه نیست. در آن زمان با دوستم نیما که در زمینه کسب‌وکارهای اینترنتی فعالیت داشت، تماس گرفتم و طی جلسه‌ای زیروبم این کار را با هم بررسی کردیم. نیما هم جمله معروفش را گفت که «این کسب‌وکار می‌گیرد.» نهایتا در مرداد ۹۳ وب‌سایت راه اندازی شد.

قرار بود ۳۰ میلیون تومان برای بخش فنی و تا ۴۰ میلیون تومان هم برای تبلیغات در نظر گرفته شود. اما چون سرمایه ای نداشت تبلیغات را به‌جای ۴۰ میلیون تومان با ۲۰۰ هزار تومان در فیس‌بوک شروع کرد! با نداشتن، شروع کرد و با خودش گفت وارد می‌شویم و پول را پیدا می‌کنیم.

سهم علی بابا از بازار کشور

یک هفته بعد از علی بابا، وب‌سایت‌های دیگری هم لانچ شدند و الان با گذشت یک سال بیش از ۳۰۰ وب‌سایت خرید آنلاین خدمات گردشگری وجود دارد. این نشان دهنده میزان رقابت در این حوزه است.

مرداد ۹۳ که وب‌سایت لانچ شد، یکصد بلیت داخلی هواپیما فروخته شد و در مرداد ۹۵، ۱۱۰ هزار بلیت داخلی.

سهم امروز علی بابا از بازار آنلاین و آفلاین ۱۵ درصد است. البته به لحاظ آنلاین تا ۵۰ درصد بازار را در اختیار دارد ولی بازار هنوز به بلوغ خود نرسیده و تنها تا ۳۵ درصد این بازار بالفعل شده و تا دو الی سه سال آینده تا ۸۰ درصدش فعال خواهد ‌شد.

همچنین علی بابا اکنون با حدود یک‌هزار هتل و مکان اقامتی همکاری می‌کند.


برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( (1 votes, average: 5٫00 out of 5)
Loading...)

با ما همراه شوید:

  • aparat
  • telegram
  • soroush
  • eitaa
  • Instagram
  • bale
  • hamsa
  • idpay

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *