به گزارش نویاب، ابرآروان را چهار جوان متولد ۶۸ و ۶۹ خلق کردند. هر چهار نفر از مدالآوران المپیادهای ملی و بینالمللی بودند. از وقتی با هم آشنا شدهاند، دائما با هم بودهاند. گاهی تنها نان خشک در خانه داشتهاند و بنابراین نان خشک خوردهاند و دائما کد زدهاند.
حدود سال ۹۳ ایده ابرآروان را به فناپ برده و ۴۰۰ میلیون تومان سرمایه جذب کردهاند. حالا با گذشت بیش از ۳ سال، از نیازشان به سرمایه ۲۰۰میلیون دلاری میگویند.
پویا پیرحسینلو، فرهاد فاطمی، مهدی بهادری و علیرضا هاشمی چهار بنیانگذار استارتآپ ابرآروان هستند که در زمینه ارائه سرویسهای ابری فعالیت میکند؛ استارتآپی که به گفته همبنیانگذارانش الان ارزشی چنددهمیلیون دلاری دارد و شاید یک ماه دیگر چندین میلیون دلار سرمایه جذب کنند.
ایده ابرآروان از کجا آمد؟
خودشان اینگونه پاسخ می دهند: میخواستیم با همکاری شاتل یک شرکت امنیتی شکل بدهیم که خدمات و محصولات امنیتی ارائه دهد. مثلا سامانه یکپارچه دفاعی در آن طراحی و تولید شده بود. اما توافقی برای ارائه آن محصول انجام نشد. در ادامه تصمیم گرفتیم که بر مبنای ایدهای که بتوانیم امنیت را به شکل ابری ارائه دهیم، یعنی به جای اینکه محصولمان حالت فروش سختافزاری باشد، بتوانیم خدمات امنیتی را به شکل ابری ارائه دهیم.
بازار دنیا را بررسی کردیم و متوجه شدیم که خدمات عموما به صورت سی.دی.ان یا شبکه توزیع محتوا و سامانه امنیت ابری (کلاد سکیوریتی) ارائه میشود. حساسیت زیادی داشتیم که حتما حوزهمان هایتک باشد و کسی نتواند به راحتی آن را تکرار کند.
این جمع چهار نفره چطور دور هم جمع شدند؟
همه آنها به نحوی از بچههای مدالآور المپیادهای داخلی و بینالمللی بودند و از این طریق با هم آشنا شدند. هم اکنون هم در مجموع بیش از ۳۰ مدال آور طلای کشوری و بینالمللی در المپیادهای مختلف در مجموعه شان کار می کنند. اغلب مدالها هم در رشتههای نتورک، نرمافزار، طراحی وب و … به دست آمده است.
نکته بامزه اینجاست که می گویند : البته خیلیها ما را با ابرهایی که در بالش استفاده میشود، اشتباه میگیرند و بعضا تماس میگیرند و میپرسند که مثلا ابر کیلویی چند میدهید؟! سرویس ابری تعاریف زیادی در دنیا دارد. مفاهیم ابری از یک دورهای به بعد در حوزه کامپیوتر شکل گرفت.
سرویس ابری به چه دردی می خورد؟
بیشترین هدف این سرویسها تمرکززدایی است. یعنی تمرکز را از یک مجموعه بگیرند و آن را تحت عنوان یک سرویس ارائه کنند. یعنی محصولاتی که قبل از سرویسهای ابری هر کسی باید به صورت مستقل پیادهسازی میکرد، حالا شرکتهایی آمدند و گفتند که خدماتی را که خودتان پیادهسازی میکنید، ما پیادهسازی میکنیم و به عنوان سرویس به شما ارائه میکنیم. این سرویس در گام نخست، هزینهها را کاهش میدهد.
تا قبل از سرویسهای ابری، شرکتها برای اینکه زیرساختهای خود را پیادهسازی کنند، مجبور بودند سرورها و تجهیزات سختافزاری را خریداری بکنند و هزینه گزافی روی دوششان باشد. از طرفی پیادهسازی خیلی سختی هم داشتند. اما شرکتهایی ایجاد شدند که آمادهسازی این زیرساخت را بر عهده گرفتند و مدعی بودند که میتوانند این زیرساخت را به صورت یکپارچه ارائه کنند.
مسئله دیگر اینکه در سرویسهای ابری، بر مصرف به اندازه نیاز، تاکید شده است. تا قبل از سرویسهای ابری شاید برای اجراییکردن یک نرمافزار، باید یک سرور خریداری میشد اما بعد از روی کارآمدن سرویسهای ابری مسئله به این صورت شد که شرکتها تنها به اندازه مصرف نرمافزارشان هزینه میکنند.
نکته مثبت دیگر سرویسهای ابری، مربوط به افزایش منابع بود. در سرویسهای قبلی برای افزایش منابع باید سختافزارهای دیگری خریداری میشد اما در سرویسهای ابری به خریداری منابع سختافزاری دیگری نیاز نیست. حتی برای کاهش منابع هم نیازی به کمکردن زیرساختهای سختافزاری نیست.
ابرآروان از دیروز تا امروز
از خانه شروع کردیم. نه جایی داشتیم و نه پولی. در ادامه که به فناپ آمدیم، در قسمت تریگآپ، دو میز به ما دادند. بعد یک اتاق دادند و الان هشت اتاق داریم!
ما همگی شاتل بودیم و از آنجا بیرون آمدیم و کلا چند ماه هیچ پولی نداشتیم. دو نفرمان هم متاهل بودیم و مشکلات زیادی داشتیم. حقیقتا ما در خانه نان خشک میخوردیم و کد میزدیم. غیر از اینها هر چهار نفرمان تجربه شکست در استارتآپهای دیگری را هم داشتیم ولی دست از تلاش نکشیدیم. هر کداممان در خانه خودش کار میکرد و از راه دور با هم هماهنگ میشدیم. وقتی که پول فناپ به دستمان رسید، دیگر به صفر رسیده بودیم و هیچ پولی نداشتیم.
با این همه سختی کار به جایی رسید که در حال حاضر چند هزار مشتری دارند. علاوه بر وزارتخانهها و ارگانها و نهادهای دولتی، استارتآپهای زیادی نیز از خدمات ابریشان استفاده میکنند. سال گذشته درآمد ۴ میلیارد تومانی داشتهاند و برای ۲سال آینده، پیشبینی درآمد ۱۰میلیون دلاری دارند.
منبع: هفته نامه شنبه
برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( )