به گزارش نویاب؛ مصرف برق در خردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش دارد که بخش عمده این افزایش نامتعارف به دلیل فعالیت استخراجکنندگان بیتکوین است.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه در خردادماه امسال مصرف ۳۳۰۰ مگاوات برق در ساعات اوج مصرف در کشور ثبت شده است، افزود: این رقم بیش از مصرف سه استان آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل است.
وی با اشاره به غیر مجاز بودن مصرف برق توسط استخراجکندگان بیتکوین گفت: طبق دستور اعلام شده به شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق، تولید کنندگان بیتکوین شناسایی و برق آنها قطع میشود.
سخنگوی شرکت توانیر با بیان اینکه استخراج هر بیت کوین معادل مصرف ۲۴ واحد مسکونی در سال است ادامه داد: هنوز تعرفه مشخصی برای برق مصرفی بیت کوین تعریف نشده است که البته پیشنهاد وزارت نیرو در این خصوص به هیئت دولت ارسال و درحال بررسی در کمیسیونهای مختلف است که پس از تعیین به همه شرکتها ابلاغ خواهد شد.
رجبی مشهدی گفت: پس از ابلاغ تعرفه برق بیت کوینها، صاحبان این مراکز میتوانند به شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق مراجعه و بر اساس میزان مصرف درخواست خود را اعلام کنند.
وی افزود: اتصال این مراکز به شبکه به دلیل مصرف بالا سبب ناپایداری برق و بروز مشکل برای دیگر مشترکین میشود که براین اساس درهر نقطهای شناسایی شوند برق آنها قطع خواهد شد.
آیا مصرف برق یک مشکل است؟
بدیهی است که این مشکل وجود دارد. هزینههای برق بخش قابلتوجهی از هزینههای عملیاتی مراکز استخراج ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهد. به همین دلیل، استخراجکنندگانِ ارزهای دیجیتال تلاش میکنند هزینههای عملیاتی را تا حد امکان کاهش دهند و حاشیهی سود آن را با استفاده از منابع ارزانقیمت برق به حداکثر برسانند.
در مناطقی مانند شمالشرقی چین، پرو و شیلی ذخیرهی برق تولیدشده از منابع تجدیدپذیر آنقدر فراوان است که در این مناطق برق به طور رایگان توزیع میشود. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۶ در شیلی انرژی خورشیدی تولیدشده به حدی زیاد بود که بخش عمدهای از آن به صورت رایگان توزیع شد. از آن پس تا کنون، دولت شیلی تأسیسات خورشیدی بیشتری را احداث کرده است و درصدد ایجاد زیرساختهایی به منظور تأمین برق کل کشور بدون هزینههای اضافی است.
بیتردید به حداقل رساندن مصرف برق از منابع گران و تجدیدناپذیر به نفع استخراجکنندگان است. دقیقا به همین دلیل است که بسیاری از ماینرها به مناطقی مانند شمالشرقی چین، شیلی، نروژ و ایسلند نقلمکان کردهاند تا هم از منابع تجدیدپذیر و ارزان برق بهرهمند شوند و هم اینکه از آبوهوای سرد این مناطق برای خنک نگهداشتن تجهیرات خود به طور طبیعی استفاده کنند.
برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( )
خوب بود