«ابتکار لواشکی » بانوی شمالی را پولدار کرد

«خدیجه مرتعشی» مبتکر کیک های لواشکی است. او که در مدت ۱۰ سال این کار را تنها برای مغازه خود انجام ‌داده؛ اکنون ۳ سال است که به صورت حرفه‌ای و انبوه کار را شروع کرده و در این مدت ۴۰ نوع کیک را ابداع و ارائه کرده است. این زن کار آفرین حالا ۲ مغازه در انزلی دارد.
زمانی که او این کار را آغاز کرد شوهرش تنها مغازه خشکبار فروشی داشته و آن‌ها ابتدا تنها خَمَس یا همان «آلوچه پخته و له شده» (در زبان محلی) می‌فروختند و بعد آن لواشک های رولتی درست می‌کنند که با استقبال فراوان روبرو می‌شود. اکنون تنها کاری که انجام می‌دهند تولید کیک های لواشکی خوشمزه است.

کارخانه ها برایش لواشک تولید می کنند

تمام مواد اولیه این کیک ها به‌ صورت مستقیم و زیرنظر خانم مرتعشی درست می‌شود او می‌گوید: «به چندین کارخانه سفارش طرز تهیه کیکها رو داده‌ام آن‌ها باید بدون مواد افرودنی درست شوند و باید طوری باشند که در حین ساخت نه خرد شوند نه خراب و راحت بتوانم آن‌ها را شکل دهم. یک لواشکی است که مخصوص خود من است به‌نام لواشک کیوی که طرفدار زیادی دارد.»
به خاطر کیفیت خوب این کیک‌ها از نقاط مختلف کشور به سراغش آمدند تا برای آن‌ها نیز تولید کند. همیشه به او سفارش میدهند اما خانم مرتعشی به خاطر اینکه وقت ندارد دیگر کمتر سفارش قبول می‌کند و کارگاه کوچکی با ۳ کارگر دارد که تمام این تولیداتش را در اینجا انجام می‌دهد.

۷ میوه سازنده کیک لواشکی

داخل کیک‌ها اصلا از آرد یا خامه‌ای استفاده نشده، تنها مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها از برگه زردآلو، زغال‌لخته، آلبالو و آلوچه است یعنی ۷ نوع میوه ترش داخل آن ها است. این کیک ها راز و رمزی دارند که اصلاً آن‌ها را به کسی نگفته‌اند و برای تقلید نکردن دیگران از کار او رازش را برای خود نگه داشته و کارگرانش تنها کارهای ابتدایی را انجام میدهند و او کیکها را آماده می‌کند. ابتدا کیک ها به صورت لایه‌لایه بوده است که در طول زمان تغییر شکل می‌دهد به شکل امروزی در می‌آید.
خانم مرتعشی می‌گوید: وقتی مردم با من صحبت می‌کنند معتقدند من این کارها را در جایی آموزش دیدم اما من می‌گویم اگر اینطور بود باید کل ایران از این کار پر باشد اما میبینید که تنها اینجا است. پول شیرین است ولی من تنها به سود خودم فکر نمی‌کنم بلکه برای من کیفیت اهمیت بیشتری دارد.
خانم مبتکر می‌گوید: «من از ترشی زیاد استفاده نمی‌کنم چون معده را از بین می‌برد. من این کیک ها را طوری درست می‌کنم تا ترشی بیش از اندازه نداشته باشد و مشتری ها چندبار از این کیک ها را بخرند. هیجان مردم من را بیشتر تشویق می‌کند که طرح تازه بزنم با اینکه دیگر ویترینم جایی برای طرح جدید ندارد ولی من به تازگی طرحی زدم که به زودی به مشتری ها عرضه می‌کنم.»

چند سالی است که اطرافیان خانم مرتعشی به جای خریدن کیک های چاق کننده از او می‌خواهند که برایشان کیک درست کند. وقتی داخل اینترنت می‌چرخید متوجه تعداد زیادی عکس از این کیکها می‌شوید.

———————

برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( (1 votes, average: 1٫00 out of 5)
Loading...)

با ما همراه شوید:

  • aparat
  • telegram
  • soroush
  • eitaa
  • Instagram
  • bale
  • hamsa
  • idpay

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *