به جای برنج، باید به خوردن کینوا عادت کنیم!!!

کینوا

اگر دیابت یا فشار خون دارید، از مشکلات گوارشی رنج می برید، کلسترول خونتان بالاست یا می خواهید لاغر شوید به این محصول اعتماد کنید.علاوه بر این دانه های کینوا از بیماری قلبی، سرطان سینه و پوکی استخوان جلوگیری می کند.این محصول که به دلیل ارزش غذایی بالای آن به خاویار گیاهی معروف شده یک جایگزین عالی برای برنج محسوب می شود و باعث ایجاد سیری طولانی مدت می شود. در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد گندم، تولید بیسکوئیت، غذای کودک، پاستا و … استفاده می شود.

قیمت کینوا

قیمت جهانی این محصول سه تا چهار برابر قیمت جهانی گندم است.در بازار قیمت هرکیلو کینوا بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است و پیش بینی می شود در آینده با افزایش تولید این محصول، قیمت آن به کیلویی ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان برسد.البته  قیمت خرید این محصول به صورت خام از کشاورزان بین ۷ تا ۸ هزار تومان است و پس از بوجاری و ساپونین زدایی قیمت آن به مراتب بیشتر می شود.

کشت کینوا

 کینوا به کم آبی و شوری آب و خاک مقاوم و برای رشد و تولید دانه نیازمند هوای خشک است و دوره کاشت تا برداشت آن ۱۲۰ روز است. قابلیت کشت بهاره و پاییزه را دارد و در هر هکتار می توان تا پنج تن محصول برداشت کرد.(در عمل متوسط عملکرد آن تقریبا ۲/۵ تن در هکتار است) و امسال ۱۰ کشاورز در خاتم اقدام به کشت این محصول کرده اند.

دستور پخت کینوا

پخت این گیاه تا حد زیادی شبیه به برنج سفید است. به این ترتیب که هر پیمانه کینوا را با دو پیمانه آب، آب مرغ یا گوشت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ملایم می پزند تا زمانی که آب آن کاملا کشیده شود.معمولا برای خوش طعم تر شدن کینوا به آن مقداری روغن زیتون، لیموترش، نارنج، گوجه فرنگی و یا فلفل دلمه ای خرد شده، پودر کاری، ادویه جات و سبزیجات معطر اضافه می شود.

 

با ما همراه شوید:

  • aparat
  • soroush
  • eitaa
  • Instagram
  • bale

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *