کار آفرینی شیررضا در یزد برای ۲۰۰ نفر

به گزارش نویاب؛ محمدرضا دهقان معروف به شیررضا فرزند شیر حسین از سال ۱۳۶۰ فعالیت خود را در زمینه تهیه و تولید محصولات کنجدی آغاز کرد.

کار آفرینی شیررضا در یزد برای ۲۰۰ نفر

 وی ابتدای کار خود را چنین توصیف می‌کند: ” در آن سال‌ها در زمستان محصولات کنجدی مثل حلوا ارده مورد مصرف مردم بود. در ابتدای فصل بهار با توجه به اینکه میوه هنوز در بازار وجود نداشت، عرقیجات گیاهی مشتری های خاص خود را داشت. در اواخر اردیبهشت که اولین میوه یعنی توت نوبر می ‌شد بازار بستنی تا پایان تابستان داغ بود. از این رو شیررضا در این زمینه مشغول به فعالیت بوده است.

 در آن سال‌ها سفر به شیراز با عرقیجاتی که در یزد مرسوم نبوده آشنا شده و این خود سرآغازی برای فعالیت مازاد بر فعالیت های قبلی خود می شود.

وی فعالیت‌های خود در زمینه عرقیجات را به این صورت شرح می دهد: من سواد نداشتم. با توجه به اینکه استفاده از عرق نعنا و بید و شاتره در یزد مرسوم نبود زحمت زیادی کشیدم تا استفاده از این عرقیجات را بین مردم جا بیاندازم. این فعالیت به نحوی بود که فرهنگ استفاده از این عرقیجات به صورت دارو نیز بین مردم یزد رواج یافت.

شیررضا کارخانه افتتاح می کند

وی بعد از این فعالیت‌ها شعبه جدیدی برای کسب و کار خود را اندازی کرده و انواع بستنی ها نیز به محصولات شیررضا اضافه شد. در سال ۸۷ بنا به پیشنهاد استاندار وقت فلاح‌زاده تولید حلوا ارده را به صورت صنعتی و با راه اندازی کارخانه به مساحت ۲۵۰۰ متر آغاز کرد. راه اندازی کارخانه خود باعث شد که برای تولید محصولات مختلف کنجد از جمله ارده قرمز که بیشتر در جنوب کشور مصرف می‌شود و همچنین تولید ارده های طعم دار، کرم ارده و حلوا با شیر توت، خرما و انگور نیز به فعالیت های دیگر وی افزوده شد.

 وی علاوه بر تلاش در زمینه تغیر ذائقه مردم ایران نگاهی هم به بازار سایر کشورها داشته به نحوی که به گفته وی تاکنون صادرات محصولات کنجدی به ۱۶ کشور دنیا عملیاتی شده است. البته وارد شدن او به بازارهای بین المللی به سادگی میسر نبود. خود او در این مورد می گوید: فرهنگ غذایی سایر کشورها با حلوای سنتی یزد بیگانه است و حلواشکری در دیگر کشورها مرسوم است. این تفاوت فرهنگی غذایی باعث شده که حلوا شکری نیز به سبد محصولات این مجتمع اضافه شود. با این ترفند او علاوه بر حضور در بازار حلوا شکری باعث شناخت و ترویج حلواهای سنتی یزد نیز شده است.

محصولات تولیدی مجتمع این کارآفرین یزدی علاوه بر موارد گفته شده شامل روغن کنجد، روغن مخلوط کنجد و کانولا، شیر کنجد، نودل و ماکارونی غنی شده و انواع شکلات های تخت نیز می شود. شیر کنجد علاوه بر اینکه به عنوان یک نوشیدنی طعم دار قابل مصرف است قابلیت  استفاده در صنعت بیسکویت سازی را نیز دارد.

کار آفرینی شیررضا در یزد برای ۲۰۰ نفر

 مجموعه فعالیت‌های وی به اشتغال مستقیم تقریبی ۲۰۰ نفر منجر شده است.


برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( (1 votes, average: 1٫00 out of 5)
Loading...)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *