امروزه جلبک بازاری بسیار گرم و مشتریان زیادی دارد. اگر شما تصمیم به ایجاد یک کسبوکار دارید و به دنبال درآمدزایی هستید کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا میتواند یک ایده خوب برای رسیدن به هدفتان باشد.
ریسک فعالیت در این زمینه خیلی پایین است و شما میتوانید بهراحتی این کار را راهاندازی کنید. اگر به فکر کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا هستید اما اطلاعات کاملی در این زمینه ندارید ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا اطلاعاتتان را افزایش داده و در کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا موفق باشید و با ایجاد این کسبوکار به استقلال مالی و درآمد پایدار برسید.
جلبک چیست؟
جلبکها موجوداتی هستند که در داخل یا در اطراف آب زندگی میکنند. جلبکها سادهترین علفهای دریایی هستند اما بهتر است بدانید برخی از گونههای نادر جلبکها ساختار پیچیدهای دارند و نمیتوان گفت همه جلبکها ساده هستند. جلبکها بیش از ۳۰ هزار نمونه دارند. یکی از خصوصیات خوب جلبکها این است که هم در خشکی و هم در آب قابل رشد میباشند.
اسپیرولینا چیست؟
اسپیرولینا جلبک سبز- آبی میکروسکوپی، مقوی ترین غذای سبز شناخته شده در جهان است. این گیاه به صورت معلق در آب رشد می کند. جلبک اسپیرولینا با بیش از ۶۰ درصد پروتئین حاوی بیشترین و قابل جذب ترین پروتئین گیاهی است.
آیا پرورش جلبک برای من سودآور است؟
در این که پرورش جلبک سودآور است شکی نیست، اما به عنوان نمونه، یک نفر مغازه میوه فروشی میزند و میگوید این کار سودآوری خوبی برای من ندارد و کنار میکشد و یک نفر دیگر هم همین کار را انجام میدهد اما سود زیادی به دست می آورد، تفاوت اینجاست که آدم ها و شرایط باهم فرق میکنند. پرورش جلبک یک فرصت طلایی برای کارآفرینان است و سود آوری بسیار خوب و بالایی دارد، اما این را هم در نظر بگیرید که فروش و درآمد شما بستگی به بازاریابی شما دارد، پس شرط رسیدن به سودآوری و فروش مناسب داشتن یک پلن برنامه ریزی شده در جهت بازاریابی پیشرفته است.
فضا و سرمایه مورد نیاز پرورش جلبک اسپیرولینا چقدر است؟
برای شروع تولید جلبک شما به ۱۰ میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارید و میتوانید در هر مکان غیر قابل استفاده ای تولید جلبک را شروع کنید. درآمد ماهانه تولید جلبک، برای شروع با ۱۰ میلیون سرمایه، یک و نیم میلیون تا سه میلیون تومان در ماه می باشد. فضای مورد نیاز برای کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا تنها ۲۰ الی ۳۰ متر است. برای این کار به تعدادی وان و مقداری مواد شیمیایی به عنوان مواد غذایی جلبک ها نیاز دارید.
سودآوری جلبک چگونه است؟
در یک فضای ۳۵ متری می توان هشت وان هزار لیتری را قرار داد. بعضی کارآفرینان می توانند در هر وان ۱۰۰۰ ليتری در ماه بین ۲ تا ۴ کیلوگرم جلبک تولید کنند. اما به طور معمول اگر هشت وان داشته باشید می توانید روی برداشت ۶ تا ۷ کیلو جلبک در ماه حساب کنید.
برای این حجم تولید، تقریبا ۲۵۰ هزار تومان باید هزینه خرید بذر کنید و هر کیلو از محصول خود را اگر کیفیت دامی داشته باشد با قیمت حدود ۴۰۰ هزار تومان و اگر کیفیت انسانی داشته باشد با قیمت بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان به فروش برسانید.
البته همان طور که در مطالب قبلی هم اشاره شد قیمت هایی که برای هزینه ها یا سود این کار بیان می شود تنها می تواند یک دید کلی درباره این کسب و کار به ما بدهد. اگر قصد جدی برای راه اندازی این کسب و کار را دارید باید قیمت های جدید را در منطقه خود استخراج کنید.
برای نمونه در لینک های زیر، قیمت چند نمونه از جلبک های خوراکی و محصولات آن که در داخل کشور فرآوری شده است را می توانید مشاهده کنید.
پودر جلبک خوراکی ارزان پودر جلبک خوراکی گران محصولات فرآوری شده جلبک محصولات فرآوری شده جلبک
کیفیت آب مورد نیاز جلبک اسپیرولینا
در تولید جلبک انسانی باید از آب تصفیه شده و بدون آمونیاک ویا فلزات سنگین استفاده شود اما برای جلبک دامی آب اگر دارای آمونیاک و نیترات باشد و حتی می تواند باعث افزایش کیفیت و تولید شما شود . مثلا اشخاصی که به پرورش ماهی مشغول هستند می توانند در کنار کار اصلی خودشان تولید جلبک هم انجام دهند و از آب پسابپرورش ماهی برای تولید جلبک استفاده نمایند و آن جلبک را برای تغذیه آبزیان استفاده کنند .و همچنین افرادی که به پرورش زالو مشغول هستند آب پرورش زالو جهت پرورش جلبک دامی مناسب است .
موارد استفاده از جلبک اسپیرولینا
اگر تصمیم به کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا دارید بهتر است با مصارف و کاربردهای آن آشنا شوید. جلبک اسپیرولینا محبوبترین و بهترین نوع جلبک برای پرورش در ایران است. جلبک اسپیرولینا برای موارد صنعتی، کشاورزی، دام و طیور و مصارف انسانی مورداستفاده قرار میگیرد.
استفاده از جلبک اسپیرولینا بهعنوان کود در کشاورزی
برخی فواید استفاده از کود جلبک در کشاورزی:افزایش جذب مواد غذایی خاک، افزایش مقاومت به آفات، افزایش جوانهزنی، افزایش محصولات، کاهش بیماریها، مقاوم در برابر یخزدگی محصولات، نرم کردن بافت خاک
استفاده از جلبک بهعنوان علوفه و مکمل گیاهی دام
یکی دیگر از موارد استفاده از جلبک اسپیرولینا در صنعت دام، طیور و آبزیان است. استفاده از جلبک اسپیرولینا برای پرورش گاو و گوسفند بسیار مفید است و استفاده از آن در دامداریها باعث افزایش شیر، چربی و کره میشود.
مصارف انسانی مکمل جلبک اسپیرولینا
جلبک اسپیرولینا دارای پروتئین بسیار بالایی است و به دلیل ارزش تغذیهای بالا بسیاری از ورزشکاران از مکملهای جلبک اسپیرولینا استفاده میکنند. اسپیرولینا منبع خوبی از بتاکارتن، کاروتنوئیدها، ویتامین ها و عناصر کمیاب است. اسپیرولینا حاوی میزان قابل ملاحظه ای کلروفیل، کارتنوئیدها، دیگر پیگمانهای گیاهی و رنگدانه ها است که در گیاهان سبز یافت می شوند.
میزان چربی و کربوهیدرات این گیاه کم و کلسترول ندارد. از این رو برای استفاده از آن در افرادیکه رژیم لاغری می گیرند به دلیل مواد مغذی بالا و کربوهیدرات و چربی کم بسیار مناسب است. مصرف جلبک اسپیرولینا به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و بعث میشود زخم های بدن زود تر خوب شود از دیگر فواید مصرف جلبک اسپیرولینا میتوان به تصفیه کننده کبد و روده، کاهش فشار خون و افزایشدهنده باکتریهای مفید روده اشاره کرد.
چه مکانی را برای پرورش جلبک استفاده کنم؟
مکان و محیط پرورش جلبک یکی دیگر از مواردی است که افرادی که تصمیم به کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا را دارند باید بدانند.
جلبکها در محیطهای سطحی و جایی که نور خورشید وجود دارد رشد میکنند. مکانهای مناسب برای رشد جلبک در محیط طبیعی مثل دریا و مزارع برنج است علاوه بر محیطهای طبیعی شما میتوانید در استخرهای خاکی نیز جلبک پرورش دهید. مزیت استخرهای خاکی برای پرورش جلبک در سهولت آبگیری، تعویض آب، کنترل فاکتورهای فیزیولوژی، مصرف کمتر کودهای شیمیایی، همچنین استفاده بهینه از وسایل و ابزار های مورد نیاز می باشد. مکانهایی مانند زیرزمین، داخل اتاق، حیاط خانه، پشتبام برای پرورش جلبک در سطح کوچک و متوسط مناسب است.
دما و شرایط نور
دمای مناسب برای پرورش جلبک که باید به آن توجه داشته باشید حداکثر دمای زیر ۴۰ درجه سانتیگراد و دمای بالای ۲۰ درجه است. افرادی که تصمیم به کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا را دارند باید به میزان دما توجه داشته باشند بهطوریکه اگر دما به بیش از ۴۰ درجه برسد جلبک از بین میرود و اگر دما به زیر ۲۰ درجه برسد از بین نمیرود بلکه سرعت رشد آن کاهش پیدا میکند.
استخر مناسب برای پرورش
استخر مناسب برای پرورش جلبک باید عمق ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری داشته باشد و استخرهایی که عمق بیش از ۱ متر یا بیشتر باشد برای پرورش مناسب نیست و نمیتواند جایگزین خوبی برای پرورش در عمق کم باشد.
تجهیزات پرورش جلبک
ازجمله تجهیزات لازم برای پرورش جلبک اسپیرولینا میتوان به اکسیژن متر، شوری سنج، متر ph، ترازو با دقت یک گرم، دماسنج، دستگاه آب مقطر گیری، برس شیشهشور، قطرهچکان اشاره کرد.
مجوز پرورش جلبک
برای کسب درآمد با پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه و ابعاد کوچک و متوسط نیاز به مجوز خاصی نیست اما پرورش در حد صنعتی و نیمهصنعتی نیاز به مجوز دارد. شما میتوانید برای اخذ مجوز برای پرورش و فروش در داخل کشور به سازمان بخش شیلات و امور آبزیان مراجعه کنید؛ اما هنوز ارگان یا مرکز خاصی وجود ندارد تا بتوانید از آنها مجوز فعالیت صادرات بگیرید تا بتوانید به کشورهای دیگر محصول خود را صادر کنید.
برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( )
با ما همراه شوید: