در مقاله پیشین که با عنوان «خلاقیت در پخت زولبیا و بامیه» منتشر شد درباره لزوم خلاقیت در پخت زولبیا و بامیه صحبت کردیم؛ و از این گفتیم که چه راه حل هایی برای تولید زولبیا در شکل های متنوع و تازه وجود دارد. در این مقاله می خواهیم همان بحث را ادامه دهیم و درباره خلاقیت در تزئین زولبیا گفت و گو کنیم.
زیبایی در زولبیا
یکی از خصلت های خوب ما ایرانی ها توجه کردن به ظاهر اجسام و زیبایی آن هاست. اگر به این خصیصه به خوبی توجه کرده باشید، متوجه شده اید که حتی در هنر آشپزی نیز همیشه به این موضوع توجه ویژه ای داشته ایم و برایش اهمیت قائل بوده ایم. تا حدی که تزئیناتی که برای سرو کردن یک غذا استفاده می شود، تا حد خود غذا و طعم و مزه آن مهم است و به آن توجه می کنیم. حال سؤال این جاست که چرا نباید برای از این ویژگی و این حس زیبایی طلبی برای ایجاد خلاقیت در تزئین زولبیا و بامیه هم استفاده کرد؟
مزیت رقابتی در تولید زولبیا
همین طور که گفتیم ما ایرانی ها آدم های زیباپسندی هستیم. به همین خاطر است که وقتی دو محصول مشابه را می بینیم، اولویت مان با محصولی است که ظاهری زیباتر دارد و دارای بسته بندی شکیل تری است. این موضع در تولید و پخت زولبیا و بامیه نیز می توان اثرگذار باشد. فرض کنید برای خرید زولبیا و بامیه به دو مغازه شیرینی فروشی مراجعه می کنید. مغازه اول زولبیا و بامیه را به همان شکل سنتی تولید می کند و به فروش می رساند، مغازه دوم اما به شکل ویژه ای از خلاقیت در تزئین زولبیا و بامیه استفاده کرده است و محصولش را شکیل تر به مشتری عرضه می کند. مسلماً در اینجا انتخاب شما برای خرید کردن مغازه دوم است. خصوصاً اگر پای مهمانی وسط باشد و زولبیا و بامیه را برای مهمانی افطاری بخواهید تهیه کنید.
پس اگر کارگاه تولید شیرینی دارید حتماً به این مسئله توجه کنید. بازار امروز، بازاری است که اساس آن را رقابت تشکیل می دهد. کسی در این رقابت پیروز خواهد بود که از راه حل های خلاقانه تر و مناسب تری استفاده کند.
علاوه بر تغییر در شکل، راه های دیگری هم برای تولید یک زولبیای متفاوت وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم:
۱-زولبیا در رنگ های متنوع
یکی از راه حل های ساده جهت خلاقیت در تزئین زولبیا و بامیه استفاده از رنگ های خوراکی است. زولبیاهای معمول بازار به رنگ زرد روشن هستند و ظاهری یکسان دارند. به همین خاطر اگر از رنگ های خوراکی در پخت زولبیا و بامیه استفاده کنید، می توانید محصولی متفاوت را عرضه کنید.
اما نکته ای که وجود دارد این است که در سال های گذشته وزارت بهداشت مردم را از خوردن زولبیاهای رنگی منع می کرد. دلیل آن هم این است که رنگ های خوراکی شیمیایی به خصوص وقتی در دمای بالا قرار می گیرند به شدت برای سلامت انسان ضرر دارند. برای حل این مشکل می توانیم خودمان رنگ های گیاهی طبیعی را درست کنیم و از آنها برای تولید زولبیای رنگی استفاده کنیم. با این کار می توانیم محصولی متفاوت، زبیا و سالم را در اختیار مشتریان قرار دهیم.
برای مطالعه بیشتر درباره رنگ های مجاز طبیعی می توانید مقاله «بومی سازی: نان رنگی بدون مواد شیمیایی» را بخوانید و از نکات آن استفاده کنید.
۲- تزیین زولبیا با خرما و شکلات
استفاده از رنگ های مجاز اگرچه راه حل خوبی است، ولی تنها راه حل موجود نیست. در واقع اگر کمی بیشتر به این موضوع فکر کنید، مطمئناً راه های متفاوت بیشتری را برای خلاقیت در تزئین زولبیا و بامیه خاهید یافت. یکی از راه های خلاقانه جهت انجام این کار، استفاده از محصولات دیگر است. برای مثال می توانید در تزئین زولبیا و بامیه از خرما، شکلات و چیزهای دیگر نیز کمک بگیرید.
نکته ای که در اینجا مطرح است، انتخاب یک محصول متناسب با طعم و مزه زولبیاست. به همین خاطر مثال خرما و شکلات را مطرح کردیم. می توانید از طرح های متفاوت در تولید زولبیا استفاده کنید و بعد برای تکمیل تزئینات طرح خود از این مواد بهره ببرید. همچنین می توانید از همان ابتدا روی این مواد برای تزئین حساب باز کنید و از طرح های ساده استفاده نمایید.
۳-استفاده از طعم دهنده های طبیعی
معمولاً بسیاری از شیرینی پزها در پخت زولبیا از گلاب استفاده می کنند. استفاده از گلاب باعث می شود طعم زولبیا کمی تغییر کند و شیرینی آن زننده نباشد. ولی آیا فقط از گلاب می شود در پخت زولبیا استفاده کرد؟ اگر کمی دقیق تر به محصولات مشابه نگاه کنیم، می بینیم که بو و طعم بسیاری از شیرینی ها تغییر کرده است. به عنوان مثال شاید بتوان پشمک را مثال زد. محصولی که سال های دور فقط به یک شکل تولید می شد و حالا با طعم ها و مزه های متفاوتی در بازار موجود است. جهت خلاقیت در پخت زولبیا می توانیم از این تفاوت ها الگوبرداری کنیم.
برای مثال چرا نباید زولبیایی با طعم دارچین یا هل یا زعفران یا حتی طعم های غیرقابل انتظار دیگر داشت؟ آیا فکر می کنید امکان پذیر نیست؟ شاید خروجی کار مزه خوبی داشته باشد ولی تا به حال کسی این مسیرها را امتحان نکرده است. در حقیقت اگر به فکر پختن زولبیایی متفاوت تر نسبت به زولبیاهای معمولی هستید، باید مسیرهای متفاوت تری را امتحان کنید. هیچ چیز قطعی نیست، ولی به نظر می رسد خوردن زولبیا با طعم های متفاوت واقعاً می تواند لذت بخش باشد.
۴-مینی زولبیا
یکی دیگر از راه های ایجاد خلاقیت در تزئین زولبیا، تولید این محصول در اندازه های متفاوت است. کاری که در شمال کشور هند نیز انجام می گیرد. اگرچه این راه حل کمی متفاوت به نظر می رسد، ولی به همان اندازه هم ویژه است. تولید زولبیا در اندازه هایی کوچکتر از اندازه معمول، یا به اصطلاح مینی زولبیا چند حسن بزرگ دارد از جمله:
- بسته بندی ساده تر محصول تولیدی
- ایجاد زمینه بیشتر جهت خلاقیت در تزئین زولبیا و بامیه
- مناسب بودن برای کسانی که قند بالایی دارند و باید در مصرف زولبیا حساسیت بیشتری داشته باشند.
ضمن اینکه تولید زولبیا در اندازه های کوچک، خودش می تواند به عنوان یک طراحی متفاوت لحاظ شود و توجه خریدار را به خود جلب کند.
درخواست
لطفا شما هم درباره این موضوع فکر کنید و پیشنهاداتی که به ذهنتان می رسد را برایمان ارسال کنید. یا اگر در جاهای دیگر روش متفاوتی را دیدید از کنار آن ساده رد نشود.
برامون مهمه بدونیم نظر شما درباره این مطلب چیه؟ لطفا به این مطلب امتیاز بدهید: ( )
با ما همراه شوید:
One Comment on “خلاقیت در پخت زولبیا و بامیه (۲)”